stål altan

Hvordan fungerer mandskabsudlejning?

Mandskabsudlejning kan være en rigtig god idé for begge parter, da der er tale om en vaskeægte win-win-situation. Det giver den ene virksomhed mulighed for at afsætte noget arbejdskraft, som de har tilovers og det giver samtidig den anden virksomhed mulighed for at få hyret det arbejdskraft, der er nødvendigt for at kunne drive deres virksomhed eller løse en konkret opgave. Mandskabsudlejning er ikke noget, som man ser så meget i de mere traditionelle erhverv, hvor man derimod primært benytter sig af diverse former for vikarbureauer, der kan hyre arbejdskraft ind for en begrænset stund, så virksomheden kan få løst deres opgave eller opgaver. KsNielsen.com er et eksempel på en virksomhed som tilbyder mandskabsudlejning, de har flere certifikater, men disse vil vi ikke komme ind på i denne omgang.

En altan og mandskabsudlejning kan gå i hånd og hånd da flere og flere virksomheder ikke vælger at have fast ansatte, men vælger at køre deres virksomhed efter enkelstykproduktion, som man gør ved altaner, og derved har virksomheder ønsket en leverer risiko og kun have ansatte når de havde opgaver – Sådan er fordelen for virksomheder som KsNielsen Rør og Stålbyg.

 Hvilke erhverv gør brug af mandskabsudlejning?

Der er naturligvis flere forskellige erhverv, der gør brug af mandskabsudlejning i det daglige. Det er dog primært erhverv, der på en eller anden vis har med fysisk arbejde at gøre og det er oftest også virksomheder, der på den ene eller anden måde befinder sig lidt afsidesliggende, hvilket f.eks. kunne være en boreplatform, hvor man ikke bare lige tager på arbejde kl. 08 og tager bilen hjem igen kl. 16. Alle medarbejdere, der bliver udlejet til en anden virksomhed har naturligvis selv accepteret dette, hvorfor det ikke er sådan, at folk pludselig bliver udlejet til en virksomhed uden at vide det.

 

Hvordan fungerer mandskabsudlejning i praksis?

Det kan fungere på flere forskellige måder, men som oftest er der enten en virksomhed, der vælger at sætte en række af sine medarbejdere i udbud, hvilket giver de virksomheder, der har behov for ekstra mandskab i en periode mulighed for at hyre dem. Det kan dog også sagtens fungere den anden vej rundt, hvor en virksomhed offentliggøre en efterspørgsel på yderligere mandskab, og en anden virksomhed dermed kan træde til og tilbyde en del af sit mandskab – det kan være alt fra en boreplatform til en murervirksomhed.